Jump to content

Community

Geregistreerde gebruiker
 • Content count

  25
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Geslacht
  Not Telling
 1. Mevr

  Dat zou geen enkel probleem moeten zijn.
 2. kan niet bellen

  Op de contactpagina van Lebara staat een telefoonnummer. Een nummer dat je kunt bellen met de Lebara simkaart (1200). Maar ook een nummer dat gebruikt kan worden als dat niet lukt.
 3. Dat is niet het geval, diegene die naar uw 06-nummer belt betaalt het hele gesprek.
 4. De kosten voor verbruik in de EU via een ander netwerk dan het eigen netwerk gaat uit de eigen bundel. Dit wordt uitgelegd in het artikel over dit onderwerp.
 5. Ja, want ook in dat geval belt u naar een buitenlands nummer, u hoeft niet te weten dat dit nummer in Nederland is. In dit geval kan hij/zij u beter bellen, omdat hij/zij wel gebruik maakt van een gastnetwerk.
 6. Het valt gelukkig mee met de dubbelzinnigheid. We hebben overigens wel gezien dat nog niet alle providers hun websites helemaal op orde hebben. De ACM zit er bovenop en zorgt er voor dat ook de tragere partijen alles correct gaan vermelden. Inmiddels hebben vrijwel alle providers die EU-bundels laten vallen. Die zijn immers sinds 15 juni overbodig, de Nederlandse bundels (en eventuele extra bundels) moeten in de EU gebruikt kunnen worden. Zoals in het artikel beschreven staat, de regulering is bedoeld om er voor te zorgen dat consumenten niet op kosten gejaagd worden. Dus als u in Frankrijk belt naar de Franse camping dan gaat dat gewoon uit uw Nederlandse tegoed. Dit geldt ook als u in Italië sms't naar een Belg die ook in Italië is. Bellen vanuit NL naar het buitenland valt hier buiten omdat dit geen roaming is.
 7. U kunt hier meer informatie vinden over dit onderwerp. In principe komt het er op neer dat u buiten de grenzen van Nederland maar binnen de grenzen van de EU uw Nederlandse abonnement moet kunnen gebruiken zoals thuis. Dus als u vanuit Duitsland belt naar een normaal vast/mobiel Duits nummer, of naar een Belgisch nummer dan maakt dat niet uit.
 8. Je ontvangt de voicemailberichten (de dienst) gratis, het beluisteren hoeft niet gratis te zijn! Als iemand in Nederland een bericht inspreekt op jouw voicemailbox dan betaalt deze beller de kosten tot aan de grens. De verbinding naar jouw telefoon en weer terug naar de voicemail-computer in Nederland is gratis. Ga je nu het voicemailbericht beluisteren dan bel je vanuit het buitenland naar de voicemail-computer in Nederland. Ben je in de EU dan valt dit binnen de bundel, hierbuiten gelden de tarieven voor bellen naar Nederland. Bekijk de gewenste bestemmingen in onze buitenland vergelijker.
 9. Het bellen naar EU-landen (binnen de EU) valt binnen Roam like at Home. Alleen het bellen naar het buitenland vanuit Nederland valt erbuiten.
 10. De ontvanger van het gesprek merkt hier in principe niets van, het kost ook niet iets extra's. Als u vanuit het buitenland belt naar een Nederlands nummer dan moet u zelf +31 voor het te bellen nummer zetten en ook de eerste 0 van het 06- nummer weglaten (dus 0612345678 wordt +31612345678). Veel mensen hebben de nummers standaard zo opgeslagen in het telefoongeheugen. Als u zelf vanuit het buitenland belt wordt die code meegegeven aan uw nummer omdat het dan herkenbaar is als Nederlands nummer. Het kan wel voorkomen dat als u iemand belt waarbij uw nummer in het geheugen staat zonder +31, dat de telefoon dit dan niet herkent en alleen uw telefoonnummer laat zien..
 11. Bellen naar het buitenland met de eigen telefoon vanuit het eigen land valt buiten de Roam like at home regulering. Dat gaat over gastgebruik maken van een buitenlands netwerk, en dat gebeurt niet als u in eigen land belt. De prijzen voor bellen naar het buitenland zijn in Nederland niet gewijzigd, het zou natuurlijk wel kunnen zijn dat Orange in Frankrijk wel wat heeft aangepast . De tip van Carry is een goede! Bekijk uw informatie in uw eigen omgeving om te zien wat er aan de hand is.
 12. Dit abonnement staat (uiteraard) ook in de Sim Only vergelijker op Bellen.com, € 2,50 bij een contract van 24 maanden (€ 5 bij een jaarcontract). Kijk bijvoorbeeld hier: https://www.bellen.com/vergelijken/sim-only
 13. De meeste mensen hebben elke maand een (minuten/sms/internet) bundel. Als die op is betaal je de buiten de bundel tarieven. Als u geen (prepaid)bundel heeft dan betaalt u de tarieven die u in Nederland ook betaalt.
 14. Bellen vanuit Nederland, naar een buitenlands nummer, valt buiten de EU-regulering. En dat komt omdat het over roaming gaat, dat is het gastgebruik maken van een ander netwerk. Omdat je vanuit Nederland met het eigen netwerk belt vallen deze minuten niet onder de EU-maatregelen. De kans bestaat dat de EU hier ook nog mee bezig gaat, de verschillen zijn erg groot. Op Bellen.com hebben we een overzicht van deze tarieven in het onderdeel Bellen naar het buitenland.
 15. 2 simkaarten 1 telefoon

  Dat zal pas mogelijk zijn vanaf de iPhone 8. Er is wel een adapter voor de huidige iPhones verkrijgbaar, misschien dat er bezoekers zijn die ervaring hier mee hebben?
×