Jump to content

Community

Geregistreerde gebruiker
 • Content Count

  35
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Community last won the day on May 23 2018

Community had the most liked content!

Profile Information

 • Geslacht
  Not Telling
 1. Beste Alex12, Als u belt met dit nummer dan ziet de ontvanger inderdaad het land van herkomst. Dit wordt door de provider meegezonden. Je kunt dit onderdrukken door 'anoniem' te bellen, als dat tenminste een dienst is die door uw Poolse provider ondersteund wordt. Als dat lukt dan kan de gebelde persoon u niet terugbellen.
 2. Dit levert geen problemen op. Alleen bij data only tablets moet je een data only abonnement afnemen. Maar als het toestel regelmatig gebruikt wordt om mobiel mee te bellen dan wordt het door de providers als telefoon gezien.
 3. Ja dat kan! Het is alleen vrij prijzig, je betaalt € 2,55 per minuut. Gebeld worden is niet veel goedkoper, € 2,04 per minuut. Wij geven vaak het advies een sms'je te sturen, vanuit Gambia betaal je daar echter € 0,77 voor, per stuk (ontvangen is gratis). In onze buitenland informatie kun je dit terugvinden: https://www.bellen.com/bellen-buitenland/vanuit-tarieven/gambia/kpn-prepaid-buiten-eu Als je van plan bent veel te gaan bellen, dan kun je beter ter plekke een simkaart kopen of via wifi bellen. Doe je dit niet, zorg er dan voor dat je voldoende beltegoed hebt.
 4. Beste JohnRambo, Zo'n kaart bestaat, dit heet een Duo Sim-kaart. Je kunt één kaart per keer gebruiken, maar je bent bereikbaar op hetzelfde nummer en gebruikt één bundel. Alleen KPN, Vodafone en T-Mobile verkopen dit (nog), niet bij alle abonnementen. Deze dienst komt uit de begintijd van de mobiele telefonie. Veel mensen hadden toen een ingebouwde carkit (waar de simkaart met moeite uitgehaald kon worden), een tweede sim voor in een los toestel was daarom extra handig. Misschien dat meer partijen dit weer gaan introduceren, we zien geen stappen in die richting. Wel worden er meer Dual Sim-telefoons te koop aangeboden in Nederland, dan kun je twee kaarten in één telefoon doen (zakelijk en privé gescheiden).
 5. Beste Ivo, Simpel heeft die mogelijkheid niet, en voor zover bij ons bekend is er ook geen nummer dat te blokkeren is. Telecompartijen zijn verplicht u op de hoogte te brengen van de tarieven in het buitenland. Het was tot 17 juni 2017 bij de meeste partijen mogelijk dit uit te (laten) zetten, maar daar is een aantal van teruggekomen. Vooral omdat niet alle Europese landen lid zijn van de EU en daardoor vervelende situaties kunnen ontstaan (onverwachte kosten in Zwitserland bijvoorbeeld).
 6. Beste SteefH, Wat je moet gaan betalen hangt af van de aanbieder waarmee jouw baas een contract heeft. Verbruik buiten de EU wordt per MB afgerekend, gemiddeld kost een MB in de VS zo'n vier euro. Ik hoop dat je inmiddels wel alle mobiele data uitgezet hebt en data roaming ook? Anders kunnen er nog meer MB's bijkomen.
 7. Als u in Nederland gebeld wordt dan kost dit u niets, de beller betaalt. In de EU geldt dit ook, of mag het maximaal een cent per minuut kosten. Buiten Europa is dit anders. Dan betaalt u voor het gebeld worden, dit komt voort uit het feit dat diegene die u belt niet hoeft te weten waar u bent. En uw Nederlandse aanbieder moet de buitenlandse aanbieder betalen voor het gastgebruik van het netwerk. Daarom betaalt u vanaf de grens. Als u niet (vaak) buiten de EU reist hoeft u hier dus geen rekening mee te houden. In onze Buitenland vergelijker kunt u zien wat het kost.
 8. Voor zover wij weten kunt u elke simkaart gebruiken. Uitzondering is Tele2, daar kunt u alleen klant worden als u over een 4G telefoon beschikt omdat deze provider een andere techniek gebruikt om de gesprekken af te handelen. U krijgt, als u een nieuwe aansluiting aanvraagt, een simkaart in 3 maten zodat het kaartje in elk toestel past. HEMA verkoopt alleen prepaid, het tegoed en het nummer zijn onbeperkt houdbaar als er in ieder geval elke 12 maanden opgewaardeerd wordt. Dat kan al met € 5. Een minuut bellen kost € 0,12. Simpel levert abonnementen, het abonnement voor € 2,50 per maand is inclusief 100 minuten, maar ook met 250 MB. Die MB's hoeven niet gebruikt te worden.
 9. Telfort heeft een abonnement met alleen bellen (en sms'en), daarbij zijn 150 minuten inbegrepen. Dit is zonder internet (dat kan alleen in combinatie met internetbundel). Dit abonnement kan aangevuld worden met de bundel Onbeperkt Bellen en er is een keuzeoptie voor het per maand opzeggen. Dit kost samen € 11 per maand (eenmalige kosten € 20 en inclusief kortingen). Meer informatie vindt u op de website van Telfort: klik hier.
 10. Of dat mogelijk is hangt af van de Tsjaadse provider. Wat het kost is ook afhankelijk van die partij. Diegene die gebeld wordt krijgt het nummer uit Tsjaad te zien.
 11. Dat zou geen enkel probleem moeten zijn.
 12. Op de contactpagina van Lebara staat een telefoonnummer. Een nummer dat je kunt bellen met de Lebara simkaart (1200). Maar ook een nummer dat gebruikt kan worden als dat niet lukt.
 13. Dat is niet het geval, diegene die naar uw 06-nummer belt betaalt het hele gesprek.
 14. De kosten voor verbruik in de EU via een ander netwerk dan het eigen netwerk gaat uit de eigen bundel. Dit wordt uitgelegd in het artikel over dit onderwerp.
 15. Ja, want ook in dat geval belt u naar een buitenlands nummer, u hoeft niet te weten dat dit nummer in Nederland is. In dit geval kan hij/zij u beter bellen, omdat hij/zij wel gebruik maakt van een gastnetwerk.
×
×
 • Create New...