Jump to content

KPN maakt fouten en verdient vervolgens geld aan eigen helpdesk


Guest Vincenth

Recommended Posts

Guest Vincenth

Het is blijkbaar normaal dat een bedrijf als KPN fout op fout mag stapelen, een klant op kosten mag jagen en zich vervolgens achter de algemene voorwaarden mag verschuilen op het moment dat het bedrijf hierop aangesproken wordt.
Het enige wat je vervolgens kunt doen is je beklag doen op een site als deze.

Wij hebben een alles in 1 pakket van KPN. Op vrijdag 9 maart trad er een storing op. Vervelend. Zeker omdat het pas na het weekend opgelost kon worden.
Dat we 3 dagen geen TV hadden was nog tot daar aan toe maar 3 dagen zonder internet en telefoon is lastig.
Omdat we beiden ondernemers zijn hebben we hiervoor extra kosten moeten maken.
Voor het bellen met KPN betaal je € 0,10 per minuut plus de kosten voor je mobiele telefoon. In totaal hebben we rond dit weekend tussen de 30 en 60 minuten met de KPN aan de telefoon gezeten


KPN wist niet hoe de storing ontstaan was.
Toen wij onze buurvrouw spraken, die vertelde dat ze sinds vrijdag eindelijk een telefoonaansluiting van de KPN had gekregen, kregen wij zelf wel een vermoeden over het ontstaan van de storing.
Met de KPN gebeld: "Oh ja..Het zou inderdaad kunnen dat onze monteur de aansluitingen verwisseld heeft."

Maandag 12 maart kwam de monteur en toen we thuis kwamen hadden we weer internet en TV. De telefoon deed
het echter nog niet. Weer gebeld met de KPN: " geen idee, we gaan het nakijken"
Om te testen of onze telefoon het nu eindelijk deed belden we met onze mobiele telefoon ons eigen vaste nummer. Krijgen we de buurvrouw aan de lijn! Wat blijkt: KPN heeft ons telefoonnummer nu aan de buurvrouw toegewezen..
De buurvrouw had dit nummer ondertussen ook al doorgegeven aan al haar familie en vrienden..

In de navolgende dagen ettelijke keren met KPN gebeld ( in totaal weer tussen de 30 en 60 minuten): "op 16 maart komt er een monteur". Onze buurvrouw wacht de hele ochtend thuis...maar geen monteur.
17 maart weer gebeld:" sorry..hij komt op 19 maart"

19 maart: Monteur is geweest..maar het probleem is nog steeds niet opgelost. Net als in de hele afgelopen week kunnen we soms wel bellen en soms niet.Soms komt onze telefoontjes bij ons binnen en soms bij de buurvrouw. En geregeld moeten we familie en vrienden van onze buurvrouw uitleggen dat KPN een fout heeft gemaakt waardoor ze ons aan de lijn krijgen en niet de buurvrouw.

Uiteindelijk is er op 20 maart een monteur gekomen die wel in staat bleek om het probleem adequaat op te lossen.

De week daarna maar eens gebeld naar KPN om te vragen welke vergoeding zij hiervoor in gedachten hadden.
KPN: " U heeft 3 dagen zonder uw alles in 1 pakket gezeten. Dus U hoeft deze 3 dagen niet te betalen. Meer vergoeden wij niet."
Ik: "We hebben wel een stuk langer zonder telefoon gezeten. En bovendien erg veel kosten gemaakt door met onze mobiele telefoon telkens weer met de helpdesk te moeten bellen."
KPN:" U heeft niet 1 aaneengesloten periode zonder telefoon gezeten. (de telefoon deed het soms wel en soms niet)..dus dat telt niet. Bovendien had U niet met een mobiele telefoon hoeven bellen"
Ik: Als ik een vaste telefoon had gehad dan had ik daar wel mee gebeld natuurlijk!
KPN: "als u het er niet mee eens bent kan ik een klacht voor u aanmaken en wordt u volgende week teruggebeld"

Vervolgens hebben we een half uur aan de telefoon gezeten om de klacht aan te maken.
Wij de hele week gewacht tot we gebeld zouden worden.
Na 2 weken zelf maar eens gebeld:

KPN: " In onze algemene voorwaarden staat dat we we geen schadevergoeding betalen. We kunnen U ter compensatie € 10,- betalen en meer doen we echt niet".
Onnodig om te zeggen dat onze gemaakte kosten vele malen hoger zijn dan dit tientje.

Wat ik me nu afvraag: Waarom kost het € 0,10 per minuut om de helpdesk te bellen? Iedere keer als je belt zit je minimaal 20 minuten aan de telefoon en verdient KPN dus € 2,-.

KPN heeft in dit geval fout op fout gestapeld. Verwijst vervolgens naar de algemene voorwaarden en wimpelt daarmee iedere verantwoordelijkheid af.
Maar KPN verdient vervolgens wel doodleuk geld aan haar eigen falen door mensen te dwingen om ellenlang met de helpdesk aan de telefoon te zitten.


Ik baal ervan dat ik nu mijn energie moet steken in het posten van dit verhaal op internet maar ik kan het ook niet verdragen dat een bedrijf hier zomaar mee weg komt.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Hier ook problemen met KPN.Ze hebben ons interactieve tv verkocht in een totaalpakket met internet en bellen.Bij aansluiten blijkt VDSL ofwel glasvezel niet te werken omdat we 600meter te ver van de centrale wonen. Steeds weer bellen met KPN. Je krijgt iedere keer een ander aan de lijn die beloofd dat we binnen24 uur telefoon en internet hebben. Dit was begonnen op 3 sept. We zijn nu bijna 1 week helemaal zonder telefoon en internet en alleen maar oplopende kosten om iedere te dag te bellen

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...