Jump to content

SIMlock


Guest Jeroen

Recommended Posts

Guest Jeroen

Volledige vrijheid en bescherming van de consument is een mooi ideaal, maar zoals het vaak is met idealen, is het absoluut niet uitvoerbaar.

We zitten nu blijkbaar in een situatie waarin een consument bewust en weloverwogen een overeenkomst aangaat met een telecomaanbieder, daarbij op de hoogte is van de voorwaarden van deze aanbieder, hij vervolgens na een tijd geen zin meer heeft in zijn contract en gaat mekkeren dat hij het zo`n grote beperking van zijn keuzevrijheid vindt dat er een SIMlock op zijn toestel zit! Velen schijnen het in deze situatie met de arme consument eens te zijn, terwijl ik me zo voor kan stellen dat wanneer bijvoorbeeld een groot voetbaltalent als Rafael van der Vaart (de consument) zijn club Ajax (de telecomaanbieder), die in hem geinvesteerd heeft, wil verruilen voor het grote Real Madrid, lang voordat zijn contract is afgelopen, en eist dat Ajax daarvoor geen afkoopsom (de (kosten voor het verwijderen van de) SIMlock) hoeft te ontvangen, de meeste van de eerder genoemde consumenten deze arme Rafael zullen afschilderen als een ontevreden, verwende jongen en de bankrekening van Ajax op zijn minst met vele miljoenen gespekt zullen willen zien.

Want daar heeft Ajax dan toch op zijn minst recht op?

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
Guest Frits van Alem

de aanbieders subsideren de toestellen bij aanschaf en om misbruik hiervan te voorkomen wordt er een simlock op het toestel geplaatst (veiligstellen van een jaar omzet). De klant wordt niet beperkt in zijn keuzevrijheid, alleen wordt verzocht de subsidie terug te betalen als hij binnen een jaar van netwerk wil wisselen. Logisch toch?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...