Jump to content

Prepaid in Duitsland


Guest Dick

Recommended Posts

Hallo allemaal,

Ik woon sinds kort voor 5 maanden in Duitsland en heb hier geen vaste telefoon. In Nederland had ik een prepaid kaartje van KPN in mijn telefoon zitten. Nu wil ik hier ook een prepaid-nummer nemen. Een abonnement lijkt me niet zinvol voor 5 maanden. Weet iemand een goede duitse prepaid-provider die vooral goedkoop is voor bellen naar vaste nummers in Nederland? Of weet iemand een site als bellen.com, maar dan voor Duitsland? Dan kan ik mooi zelf prijzen vergelijken.

Groeten,

Dick

Link to comment
Share on other sites

Dick: wat me zo te binnen schiet is www.teltarif.de/mobilfunk/. Maar als je in de zoekregel van Google "billig telefonieren" invoert krijg je ongetwijfeld een groot aantal links die je verder op weg kunnen helpen.

Succes!

Link to comment
Share on other sites

Dick,

Zelf nieuwsgierig geworden door jouw vraag, snuffelde ik kort rond in de tariefgegevens op teltarif.de/mobolfunk. Schrok me te pletter: als ik de gegevens daar juist interpreteer, kost bij drie van de vier grote prepaidproviders een gesprek naar NL maar liefst 2 Euro per minuut! Als ik dat vergelijk met de kosten om met m`n eigen NL prepaid mobieltje (Telfort) vanuit D naar vast of mobiel in NL te bellen (1.25 Euro/min), dan zou het ook voor jou wel eens verstandig kunnen blijken om gewoon met je NL-mobieltje te blijven werken. Laat je dus door je huidige provider goed voorlichten over kosten van bellen vanuit D naar NL, voordat je je in onnodige waanzinnig dure avonturen stort.

Link to comment
Share on other sites

Beste Jan (en andere lezers)

Bedankt voor je antwoorden. Ik ben er inderdaad ook achter dat de tarieven om met een duitse prepaid-kaart naar Nederland te bellen abnormaal hoog zijn. Bijna alle providers vragen bijna 2 euro per minuut. Dan is het inderdaad nog goedkoper om gewoon via mijn nederlandse pre-paid kaart te bellen. Op www.vakantiebellen.com zag ik echter iets staan over de budget phone card. Dat ziet er zeer aantrekkelijk uit. Daarvoor moet ik echter een abonnement hebben in nederland. Mijn telefoon is simlock vrij. Mijn vraag is dus of iemand een goed abonnement weet voor iemand die heel weinig belt (in nederland).

Groeten,

Dick

Link to comment
Share on other sites

Hallo allemaal,

Ik heb zelf nog naar wat abonnementen gezocht en de volgende mogelijkheden gevonden. Heeft iemand hier goede of slechte ervaringen mee? wat kunnen julie me aanraden.

-Tele2Mobiel abonnement

-Orange Free20 via GSMweb

Groeten,

Dick

Link to comment
Share on other sites

Bedankt voor de tip Jan.

Voor alle andere geintereseerden: ik heb intussen een soort bellen.com gevonden voor duitsland. Namelijk: www.billiger-telefonieren.de

Groeten,

Dick

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Guest JAN WILLEM

Hallo

Ik woon ook in D, als sinds jaren en ga vaak naar NL. Een aardig alternatief om naar NL of ├╝berhaupt naar het buitenland te bellen met een mobiel in D is het voor kiezen van het teledump toegangs nr., dat bespaart "vet" geld zowel naar vastnetnr.s als ook naar mobiele nr.

Hier noch de link: www.teledump.de/mobil.php

gegroet

jw

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...