Jump to content

Imei code niet altijd uniek:


Guest Roland

Recommended Posts

Hallo,Het programma Telescoop van Teleac heeft altijd interresante berichten over telecommunicatie, computers etc. Neem zeker eens een kijkje op www.telescoop.nlMen is er nu mee bezig wanneer je toestel is gestolen die bewuste GSM uittesluiten (alleen in Europa danwel in Afrika zou je er wel mee kunnen bellen) Hoe werkt dat dan?D.m.v. *#06# hier zie je een `unieke` code die het netwerk ziet wanneer je je aanmeldt. Mocht die toestel met het nummer dat jij hebt opgegeven hebt aan de politie, dan wordt het toestel uitgesloten van netwerk en daarmede is het toestel waardeloos. De oudere generatie GSM`ms zijn helaas makkelijk te manipuleren door het nummer te wijzigen. Verder heeft men in het begin meerdere EMEI nummers uitgegeven aan meerdere toestellen (daarom had ik zonet `unieke` met aanhalingstekens) dit gebeurd nu niet meer.Waar ik mij aan erger: Ze kunnen beter het toestel opsporen waar die is! Ze kunnen de dief opsporen, maar dat doen ze helaas niet, geloof dat dat inbreuk op privacy is.... Immers ze kunnen precies zien waar het toestel zich bevindt: om het half uur zend de GSM een signaaltje uit en als jij van Maastricht naar Utrecht rijdt ben jij op diverse GSM netwerken ingelogd... maar tja... Gelukkig gebruiken ze wel dit als bewijs methode als je een bank hebt overvallen dan kunnen ze precies zien waar jij bent geweest dus bankovervallers zet je GSM dan eventjes uit... groetnis, Roland

Link to comment
Share on other sites

Telescoop is te horen op de zender 747 AM (voorheen Radio 5)Op Woensdag van 13:30 - 14:02 TeleScoop actueel (Teleac/NOT)

Presentatie Ingrid Drissen en Willem Jan Hagens

Het laatste nieuws over nieuwe media, techniek en communicatie. Met een wekelijkse column van Herbert Blankesteijn, Joke Molendijk, Jan Rensen of Vincent Bijlo.En Telescoop Magazine is elke zaterdag tussen 17.02 en 18.00 uur te beluisteren.In de radio zender 747am is veel geld besteedt ze zijn van naam verandert om meer duidelijkheid te creëren. Verder kunt u de middengolf zender ontvangen in FM kwaliteit via uw lokale FM frequentie die u kunt opvragen bij uw kabelaar. (UPC, Essent, a200 etc. etc.)Of horen via internet www.telescoop.nl Groetnis, Roland.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Beste Roland,De operators kunnen inderdaad redelijk bepalen waar iemand zich bevindt. Het werkt namelijk zo (telefoon moet wel aan staan>>met sim):

* Operator heeft een telefoonnummer nodig.

* Vanuit de controlroom wordt via 3 RBS gepeilt.

* Aan de hand van de binnenkomende gegevens EN de

"dekkingskaart" kan worden bepaald waar iemand

zich bevindt.groet,Lood

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...