Jump to content

Gespreksfacturering


Guest P. Salisimo

Recommended Posts

Guest P. Salisimo

Het valt mij op in dit forum dat een aantal

mensen van mening zijn dat bijv. Tele2 gesprekken in rekening brengt terwijl er geen verbinding geweest is.Dit is technisch gewoon onmogelijk, carriers brengen alleen het starttarief + afrekening per seconde in rekening als er daadwerkelijk een verbinding tot stand komt, dan gaat de teller pas lopen in de centrale.Naar mijn mening denken sommige mensen dit omdat zij korte verbindingen op de nota zien staan, weleens gedacht aan het volgende... ?.. Men belt een kennis welke op dat moment niet bereikbaar is en krijgt dan de voicemail van deze persoon, dit geld ook als een verbinding. Overigens komt dit vaker voor bij het bellen naar een mobiel nummer dan naar een vast nummer ..Ben benieuwd hoe jullie erover denken.Gegroet!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Guest TTW

Dit gebeurt overigens bij alle aanbieders (inc. KPN!). Aangezien men vroeger echter altijd ongespecificeerde rekeningen ontving is dit nooit eerder opgevallen.

Tevens kan dit veroorzaakt worden door technische storingen. Er komt wel verbinding, maar deze is niet goed (veel ruis, de ene kant hoort de andere niet, etc.). Dit kan veroorzaakt worden door een slechte verbinding naar de betreffende bestemming maar ook door problemen bij de bestemming zelf. In veel ontwikkelingslanden is de infrastructuur nog lang niet zo goed als hier. Naar de grotere plaatsen gaat alles dan goed, maar daarbuiten...

Een tip is dan ook om direct contact op te nemen met de betreffende provider als je vermoed dat gesprekken niet gaan zoals het hoort.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...