Jump to content

draadloos interbellen (voip)


Guest wimpy

Recommended Posts

Guest wimpy

sinds een maand ben ik bezig met internet bellen:voip. en dat bevalt erg goed. ik doe dit op dit moment met "voip stunt";een heel goede verbinding en erg goedkoop, zeker naar het buitenland. en aangezien mijn vrouw uit Zuid Amerika komt en die bestemming ook nog eens "gratis" is wordt er veel ge- voip-ed bij ons thuis.
om te bellen gebruik ik nu de headset van mijn webcam en op zich werkt dat wel.

mijn wens is om dit draadloos te kunnen doen. normaal bellen we met een draadloze telefoon en dan heb je alle bewegingsvrijheid. nu zitten we dus met een draad verbonden aan de pc en dat is niet echt prettig.

ik weet dat er een paar mogelijkheden zijn om dit te realiseren; met een zgn "belbox", met een draadloze "skype" telefoon en met en usb dongle icm een blue tooth headset.
nu heb ik mijn kaarten gezet op de laatste optie, want het is niet alleen draadloos, maar ook nog eens handsfree.
ik ben alle pc en telecom winkels in mijn woonplaats langs geweest om info te vragen of ik op deze manier zou kunnen bellen. ik was mij er wel bewust van dat het gebruik van een blue tooth headset icm met een usb dongle een (nog?) niet weel toegepaste optie is. wel in combinatie mobiele telefoons. ik had zelf al een beetje rond gekeken op het internet, maar kon daar niet duidelijke antwoorden vinden. nou in de winkels kwam ik ook niet echt veel verder. de meeste gaven eerlijk toe dat ze geen idee hadden (applaus!!!) en sommige probeerden met een "broodje aap" verhaal mij toch een setje te slijten, zonder dat ze me echt konden overtuigen, want bij het stellen van enige kritische vragen (ik was een beetje voorbereid) bleef er maar weinig van de overredingskracht over...
afgelopen zaterdag was ik bij Nederlands grootste media discounter, dus maar weer een nieuwe poging gedaan om een antwoord te krijgen of ik kan internetbellen met een blue tooth combi. helaas... wederom een hoop geblaat maar weinig wol! dus ik heb maar een setje gekocht om het zelf dan nu maar te gaan uitproberen.

en is het gelukt? nee (nog) niet echt, of echt niet... de dongle herkent de headset wel. ze kunnen ook verbinden dus dat zit wel goed. ik hoor wel muziek door het hele huis, zelfs beneden. de pc staat namelijk boven. maar praten en luisteren via de headset als ik aan het voip`n ben dat dus niet. als ik aan het bellen ben en ik schakel de headset in dan gooit deze zelfs het bel programma er uit. dus eerst de headset ingeschakeld en dan bellen. lijkt logisch maar niets dus. eigenlijk wel iets over de telefoon horen ze mij wel, maar heel vaag en ik hoor dus niets!

wat doe ik fout??? of ben ik aan een "mission impossible" begonnen?
wie het weet mag het zeggen. please!!!
ik heb nog 10 dagen dan kan ik de set nog retourneren.

groeten WiM.

NB heeft LAN 4 hier iets mee te maken? die kwam te voorschijn toen ik de dongle aan het installeren was. maar de melding is nu dat hij niet verbonden is.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Het makkelijkste is gewoon een zogenaamde ATA kopen voor VoIP en aan te sluiten tussen je analoge telefoonlijn en je bestaande DECT telefoon.
VoIP abonnement erbij en bellen maar.
Inkomende gesprekken vanaf je analoge lijn doen je telefoon gewoon nog laten rinkelen etc. Uitgaande gesprekken kun je via VoIP doen.
Je kunt op de Smart-Tel site eens kijken naar de Digitale Adviseur. Staat een scala aan mogelijkheden van klein tot groot.
/P

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...