Jump to content

Telforts uitleg van roaming, Telforts manier van geld verdienen


Edu Schol

Recommended Posts

Wie een Telfort abonnement heeft zit altijd in roaming op het KPN netwerk. Dat lijkt niet erg, maar het is het wel als je in de buurt van een grens woont. Je kan dan namelijk je telefoon niet vastpinnen op het KPN netwerk en je loopt altijd de kans dat je het buitenlandse netwerk op schiet. Dat betekent ook dat je niet kunt kiezen voor `geen (duur) dataverkeer` in roaming, want ook in Nederland zit je in roaming en zou je geen data meer hebben. Dus schiet ik, wonend in Breda, geregeld voor een paar euro op het Belgische net. De klantenservice van Telfort (ja, het is echt gelukt!) houdt vol dat het een toestelfout is. Dus alle Nokia`s, Samsungs, Iphones en LG telefoons hebben dat probleem. Telfort weigert de oorzaak bij zichzelf te zoeken en zadelt iedereen met hoge roamingkosten op.

Dan die bescherming tegen hoge roamingkosten. Dat houdt in dat ze je afsluiten als je datakosten buitenland meer dan 50 euro worden. Tenminste... in de EU maar ga je naar Zwitserland bijvoorbeeld dan is het direct kassa met 15 euro per Mb om maar niet te spreken van bijvoorbeeld Marokko. En dan is er niemand die die limiet bij houdt.Ook valt me het grote aantal gesprekken op van 1 seconde lengte of zo. Dat zijn gesprekken die om een of andere reden niet tot stand kwamen, maar toch in rekening worden gebracht voor een volle minuut. En zo verdwijnen er minuutjes in de prullebak.Dan de gesprekken naar de 088, 085 en 087 nummers. Die worden altijd aangerekend tegen het buiten-bundel tarief, net als gesprekken naar 090x nummers. Die landelijke nummers 088, wat zo mooi had kunnen zijn, komen op die manier toch weer duur uit. Er is geen reden voor, maar ze doen het toch. Ook doorgeschakelde gesprekken gaan nooit uit de bundel maar tegen het hoge buiten-bundel tarief.

En hoe vang je op dat een opzegtermijn tegenwoordig na het eerste jaar één maand wordt? Juist, door de lage prijs alleen in het eerste jaar te laten gelden en daarna de prijs te verdubbelen als je niet tekent voor een jaarcontract. Dat niet alleen, ze indexeren (lees: verhogen) die prijs ook nog eens.

Telfort is niet al te duur met zijn abonnementen, maar ze zouden eens moeten werken aan al deze onhebbelijkheden waardoor je in de praktijk veel meer betaalt dan voorzien.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...